Καταδικάζει η ένωση αστυνομικών Ξάνθης την επίθεση σε αστυνομικούς από κατοίκους του Δροσερού

Την αντίδραση της συνδικαλιστικής κίνησης αστυνομικών Ξάνθης προκάλεσε επεισόδιο που συνέβη το περασμένο Σάββατο στα όρια του οικισμού του Δροσερού όταν επιβάτες οχήματος αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο ρουτίνας, με την καταδίωξη του ενός εξ’ αυτών να καταλήγει σε επεισόδιο σε βάρος των αστυνομικών από κατοίκους του οικισμού με αποτέλεσμα υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς.

Την ανακοίνωση από την πλευρά της συνδικαλιστικής κίνησης αστυνομικών Ξάνθης προκάλεσε ένα επεισόδιο το οποίο οι ίδιοι οι συνδικαλιστές το χαρακτηρίζουν ως σοβαρό και το οποίο κατέληξε σε επίθεση κατά αστυνομικών από κατοίκους του οικισμού, στον τραυματισμό ενός εκ των αστυνομικών και σε εκτεταμένες ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα. Με την ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών καλεί για την λήψη αποφάσεων στο θέμα της αστυνόμευσης  αλλά και ενίσχυση για την ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ξάνθης αναφέρει αναλυτικά:

«Μια μέρα μετά τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας με τα φώτα της δημοσιότητας να σβήνουν, η καθημερινότητα για εμάς τους αστυνομικούς συνεχίζεται δυσοίωνη με τους κατοίκους του περίφημου οικισμού της πόλης, του Δροσερού, να μας υπενθυμίζουν ότι η εικόνα της πόλης διαφέρει κατά πολύ από αυτήν των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αυτή την φορά κάτοικοι του οικισμού επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, που διενεργούσαν έναν τυπικό έλεγχο σε ύποπτα άτομα, τα οποία αρχικά διέφυγαν του ελέγχου και κινήθηκαν προς τον οικισμό τους, όπου τους παρέχουν οι φίλοι και γείτονες την απαραίτητη προστασία. Αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ο τραυματισμός ενός αστυνομικού και οι εκτεταμένες ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα.

Η Ένωση μας έχει επισημάνει στο παρελθόν, πολλές φορές, την κρισιμότητα της κατάστασης στον εν λόγω οικισμό, ζητώντας από την ηγεσία μας απεγνωσμένα την ενίσχυση της Ξάνθης με αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να προσφέρουμε την ασφάλεια στον Ξανθιώτη/τισσα, καθώς σε αμέτρητα περιστατικά, που δεν δημοσιοποιούνται, είμαστε μόνοι μας, ανήμποροι να αντιδράσουμε και να πράξουμε το καθήκον μας.

Εμείς και τα μέλη μας είμαστε αυτοί που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους πολίτες της πόλης που δικαίως φωνάζουν. Εσείς κύριοι που κάθεστε αναπαυτικά στις καρέκλες σας και αποφασίζετε για τις δικές μας ζωές, οφείλετε πλέον να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στους υφισταμένους σας και στους κατοίκους αυτής της πόλης.