Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου»

Ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα τα μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου, προσφέροντας ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο  πρόγραμμα εκπαίδευσης , όπως απαιτεί η σύνθετη και απαιτητική τέχνη του Θεάτρου.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν τα μαθήματα για τη νέα σεζόν στο θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου», με τμήματα παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων. Αυτοσχεδιασμοί, σωματική έκφραση, Contact improvisation, φωνητική τοποθέτηση-αναπνοή,commedia de l arte, τεχνική θεατρικού κλόουν, υποκριτική μέσα από σύγχρονες προσεγγίσεις, επαφή και γνωριμία με κείμενα της παγκόσμιας κλασσικής  και σύγχρονης δραματουργίας είναι κάποιες από τις πρακτικές που αξιοποιούνται στο θεατρικό εργαστήρι.

Το θεατρικό εργαστήρι δημιουργήθηκε με στόχο τη θεατρική παιδεία, τη γνωριμία με τεχνικές και  θεατρικές φόρμες ,που θα επιτρέψουν στους σπουδαστές του εργαστηρίου μια ποιοτική και ουσιαστική ενασχόληση με το μαγικό αλλά συνάμα απαιτητικό και πολυεπίπεδο κόσμο του Θεάτρου. Σωματική έκφραση, φωνητική τοποθέτηση, υποκριτική, γνωριμία  με αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας, είναι κάποια από τα πεδία έρευνας και πειραματισμού στο θεατρικό εργαστήρι. Σε αυτό λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και τμήμα προετοιμασίας υποψηφίων για δραματικές σχολές.