Αναμόρφωση προϋπολογισμού, κυκλοφοριακή μελέτη και παρεμβάσεις στη Λ. Στρατού κυριάρχησαν στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

Με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξή του και μερικά εκτός ημερήσιας διάταξης ερωτήματα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης με τη νέα του σύνθεση που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία του περασμένου Μαΐου. Φυσικά δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις, ακόμη και οι εντάσεις σε ορισμένα σημεία της διαδικασίας, όμως συνολικά η συνεδρίαση κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Με την πρώτη πρωτοβουλία εφαρμογής της περίφημης κυκλοφοριακής μελέτης που υλοποιήθηκε για τον δήμο Ξάνθης χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κανένα βήμα για την εφαρμογή της, ξεκίνησε η ημερήσια διάταξη η πρώτη, μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, τακτική συνεδρίαση του δημοτικό συμβουλίου Ξάνθης. Η διαμόρφωση τεσσάρων σχολικών δακτυλίων, που είναι μέρος της κυκλοφοριακής μελέτης, οι αναγκαίες εργασίες για την ασφάλεια των διερχομένων από την Λ. Στρατού και η 9η κατά σειρά αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν. Νωρίτερα η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έθεσε στον δήμαρχο Ξάνθης δύο ερωτήματα αναφορικά με τα θέματα της ΔΕΥΑΞ και της μετακίνησης υπαλλήλων τα οποία δημιούργησαν μία μικρή αντιπαράθεση μεταξύ του κυρίου Δημαρχόπουλου και του κυρίου Τσέπελη.

Όσον αφορά τα σημαντικά πρέπει ν’ αναφερθεί η υπερψήφιση, κατά πλειοψηφία της ένατης τροποποίησης του προϋπολογισμού του δήμου Ξάνθης, με εισηγήτρια την κυρία Σπανού.