«Ξεχείλισε» από γυάλινα απορρίμματα κάδος ανακύκλωσης στην Π. Τσαλδάρη

Η χρόνια εγκατάλειψη του κάδου ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, στο κέντρο της Ξάνθης, πέρα από το γεγονός ότι ο ίδιος ο κάδος όπως και άλλοι συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, είναι τοποθετημένοι ακριβώς επάνω σε διάβαση ΑΜΕΑ, έχει σαν αποτέλεσμα να «ξεχειλίσει» ο κάδος από γυάλινες συσκευασίες και κομμάτια γυαλιού, αποτελώντας κίνδυνο για τους πολίτες.

Η ιδέα της ανακύκλωσης, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, εξυπηρετείται τουλάχιστον στρεβλά στην Ξάνθη, με αποτελέσματα που δεν τιμούν κανέναν μας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κάδος περισυλλογής ανακυκλώσιμου γυαλιού και γυάλινων συσκευασιών που είναι τοποθετημένος επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, στο κέντρο της Ξάνθης. Σα να μην έφτανε το γεγονός του να έχει τοποθετηθεί τόσο ο εν λόγω κάδος όσο και αρκετοί ακόμη συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων ακριβώς επάνω στην διάβαση ΑΜΕΑ που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο αλλά έχει προφανώς τόσο καιρό να τον αδειάσει κάποιος που πλέον από το στόμιό του προεξέχουν επικίνδυνα αιχμηρά κομμάτια γυαλιού τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους συμπολίτες μας.

Ένα θέμα το οποίο εντόπισαν κάτοικοι αλλά και καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι κάνουν λόγο για μήνες αδιαφορίες που έχουν φτάσει τον κάδο να έχει φρακάρει από συσκευασίες χωρίς κανείς μέχρι σήμερα να έχει ενδιαφερθεί έστω να τον αδειάσει, πόσο μάλλον να τον μετακινήσει σε μία πιο κατάλληλη θέση. Για το θέμα δε της ακατάλληλης τοποθέτησης των εν λόγω κάδων το Κανάλι 6 είχε κάνει σχετικό ρεπορτάζ πριν από περίπου τέσσερις μήνες, χωρίς όμως να ευαισθητοποιηθεί κάποιος υπεύθυνος.

Με την αλλαγή που έχουμε πλέον όμως στην δημοτική αρχή Ξάνθης και την ανάληψη καθηκόντων από το νέο αντιδήμαρχο καθαριότητας καλό θα ήταν να δούμε και οι δημότες της Ξάνθης μία αλλαγή συμπεριφοράς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και σε αυτά τα ζητήματα, ξεκινώντας τη νέα του θητεία με το «δεξί» ακούγοντας παράλληλα και την φωνή διαμαρτυρίας των πολιτών μετά από πέντε χρόνια πανθομολογούμενης εγκατάλειψης που γνώρισε η Ξάνθη.