Κατάληψη και διαμαρτυρία για το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο Ξάνθης

Σε κατάληψη προχώρησαν οι γονείς και οι μαθητές του μειονοτικού γυμνασίου και λυκείου, που βρίσκεται στην οδό Χατζησταύρου διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στις εγκαταστάσεις του σχολείου το οποίο με τους περίπου 800 μαθητές που έχει αντιμετωπίζει πιεστικό πρόβλημα με την στέγασή του.

Οι γονείς, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τα μέλη της σχολικής εφορίας αλλά και πολλά τοπικά στελέχη της μειονότητας προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ξάνθης ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν τόσο με τον δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, όσο και με το νέο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδη.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο αναφέρθηκε μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης το μέλος της σχολικής εφορίας και δικηγόρος Αχμέτ Κεχαγιά Ιχσάν.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, διαβεβαίωσε τους γονείς των μαθητών αλλά και τα μέλη της σχολικής εφορίας ότι ο δήμος θα σταθεί στο πλευρό τους για να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.