Αντίθετος ο Σ. Τσιλιγγιρης στην μετατροπή του στρατοπέδου Αναλογίδη σε hot spot

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη μετατροπή του στρατοπέδου Αναλογίδη, στον οικισμό της Σταυρούπολης Ξάνθης, σε hot spot φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών εξέφρασε ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Τσιλιγγίρης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Στην πολύωρη συζήτηση που είχαν ο κύριος Τσιλιγγίρης με τον κύριο Χρυσοχοΐδη, πρωταγωνίστησε το θέμα της ενδεχόμενης λειτουργίας του στρατοπέδου «Αναλογίδη» στην Σταυρούπολη ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών. Ο κύριος Τσιλιγγίρης εξέθεσε όλους τους λόγους και τις παραμέτρους που συντείνουν στην εξαίρεση της περιοχής από οποιονδήποτε ανάλογο προγραμματισμό στα πλαίσια της μεταναστευτικής πολιτικής. Από την πλευρά του ο υπουργός άκουσε με προσοχή και δέχθηκε τις αιτιάσεις του βουλευτή, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα τις λάβει σοβαρά υπόψη για την διαμόρφωση της τελικής του απόφασης.

Παράλληλα ο κύριος Τσιλιγγίρης εξέθεσε στον Υπουργό ένα ακόμη πάγιο αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων και ολόκληρης της κοινωνίας του Ν. Ξάνθης αναφορικά με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο – και όχι μόνον- δυναμικό, πράγμα που δυσχεραίνει την σωστή αστυνόμευση και καταπονεί το υπάρχον προσωπικό. Ο υπουργός δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση του αιτήματος σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεχόμενος μάλιστα και την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Βουλευτής να επισκεφθεί την Ξάνθη για να έχει μια καλύτερη άποψη και εικόνα των προβλημάτων που ετέθησαν στην συζήτηση.