Χτύπησε το κουδούνι για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να  βρίσκονται στις θέσεις τους. Τον  καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής  και στρατιωτικής ηγεσίας  και της τοπικής  αυτοδιοίκησης.

11 Σεπτεμβρίου και το πρώτο κουδούνι ήχησε σηματοδοτώντας την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς η σημερινή για χιλιάδες μαθητές ανά την Ελλάδα, καθώς και τους εκπαιδευτικούς. Όπως σε όλη την χώρα, έτσι και στην Ξάνθη, το πρώτο κουδούνι χτύπησε και πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι  αγιασμοί σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

Στον αγιασμό του  1ου Γυμνάσιο Ξάνθης παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλείς παρατάξεων του  δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές μία καλή σχολική χρονιά ενώ δεσμεύτηκε στην συνδρομή  και στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου  όπου αυτό χρειαστεί.

Εντωμεταξύ και στο 2ο Λύκειο Ξάνθης ευλόγησε την νέα σχολική χρονιά ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και  μετά το πέρας τηςτελετής του αγιασμού τις ευχές τους στους μαθητές έδωσε  ο διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Αργυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης κ. Ζερενίδης Ιωάννης καθώς και ο εκπρόσωπος του στρατηγού του  Δ’ ΣΣ κ. Καμπουρίδης Δημήτριος.