Αγνώριστο έκανε το 4o μειονοτικό σχολείο στον Ήφαιστο ο Στράτος

Σε ένα πολύ διαφορετικό σχολείο από αυτό που άφησαν τον Ιούνιο θα βρεθούν οι 127 μαθητές του 4ου Μειονοτικού Σχολείου, στον οικισμό του Ηφαίστου, μιας και το προσωπικό της διμοιρίας Κατασκευών του 21 Λόχου Μηχανικού πραγματοποιεί εργασίες βαψίματος των αιθουσών, αλλά και στεγανοποίηση και αποκατάσταση προβλημάτων που υπήρχαν στις αίθουσες του σχολείου. Παρεμβάσεις έγιναν τόσο στις σχολικές αίθουσες, όσο και σε άλλους βοηθητικούς χώρους, μετά από αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου, η οποία είναι ικανοποιημένη από αυτές, παρόλο που πάντα αναζητά τρόπους να βελτιώσει περεταίρω τον χώρο, ένα χώρο που θεωρούν ότι αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και χώρο κοινωνικοποίησης των παιδιών. Τις πολύ θετικές επεμβάσεις εξήραν τόσο ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δελή Αμέτ Αχμέτ, όσο και η Υποδιευθύντρια κ. Ελένη Καζάκου, η οποία απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διοικητή Ιωάννη Μπόγδο που ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους, ώστε να γίνει κάτι καλό για το σχολείο, το οποίο επιθυμούν να γίνει ένα κόσμημα για τον οικισμό.

Ευχαρίστησε επίσης και τα στελέχη που έκαναν όλη αυτή τη δουλειά μέσα στο καλοκαίρι, ανακαινίζοντας και βάφοντας συνολικά 10 αίθουσες, 9 λειτουργικές, την αίθουσα του εστιατορίου αλλά και βοηθητικούς χώρους όπως οι διάδρομοι, τα γραφεία και οι τουαλέτες. Ειδικά στις τελευταίες, πραγματοποιήθηκε σημαντική παρέμβαση και στη μόνωσή του, που αποτελούσε πάγιο πρόβλημα, το οποίο είχαν αναφέρει στο Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος όμως παρόλο που συνδράμει σε πολλά πράγματα και ικανοποιεί τις όποιες ανάγκες τους, δεν είχε προχωρήσει στην παρέμβαση, ίσως, σημείωσε η κ. Καζάκου, επειδή τα σχολεία είναι πολλά και δεν μπορούν να καλύψουν όλα τα αιτήματα.

Με τη βοήθεια του στρατού όμως το σχολείο βελτιώθηκε σημαντικά, τόσο όσο αφορά τις μονώσεις, στην τουαλέτα όπως προειπώθηκε, αλλά και στη μόνωση στη σύνδεση των δύο κτιρίων του σχολείου, όπου το χειμώνα η διαρροή των νερών έπεφτε ακριβώς στον πίνακά της ηλεκτρικής εγκατάστασης, δημιουργώντας κινδύνους για το σχολείο. Εκεί έγινε μόνωση καθώς και κατασκευή υδρορροής για να φεύγουν τα νερά. Έτσι συνολικά οι εργασίες που έγιναν σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στο προαύλιο του σχολείου βοηθούν ώστε να ξεκινήσει μια χρονιά χωρίς άγχος από κτιριακή άποψη για τους 127 μαθητές του σχολείου.