Πρωτοβουλία Δ. Χαρίτου για επικαιροποιηση του όχι στον χρυσό της κοινωνίας της Ροδόπης

Άμεσα αναλαμβάνει πρωτοβουλία δράσης ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, για την επικαιροποίησή του πολιτικού ΌΧΙ της τοπικής κοινωνίας της Ροδόπης για την εξόρυξη Χρυσού.
Στην πρωτοβουλία του αυτή ο κ. Χαρίτου, σύμφωνα με όσα τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, θα καλέσει και τους άλλους δύο Βουλευτές της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη και του ΚΙΝΑΛ, Αχμέτ Ιλχάν. Φυσικά και θα καλέσει και τους φορείς και τις συλλογικότητες της Ροδόπης, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να σταλεί για ακόμη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως η Ροδόπη, επιθυμεί την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις επενδύσεις που προάγουν την βιώσιμη ανάπτυξη, όπως η Φαρματέν και όχι σε αυτές που καταστρέφουν τους πόρους της Ζωής: Το Νερό, το περιβάλλον, τη Ζωή, τα τρόφιμα, τις καλλιέργειες!
Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτου, η πρωτοβουλία αυτή θα αφορά και τον γειτονικό νομό Έβρου, με τους Βουλευτές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς, αλλά και ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜ-Θ.
«Δεν καταλαβαίνω, γιατί θέλουν ενώ ξέρουν ποια είναι η στάση της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει αποτυπωθεί τα τελευταία 20 χρόνια σε Δημοτικά, Νομαρχιακά και Περιφερειακά Συμβούλια και είναι ένα καθαρότατο Πολιτικό ΟΧΙ. Δεν θα τους ωφελήσει αυτή η σύγκρουση με την κοινωνία και θέλω να θυμίσω και την επιτακτική απόφαση και της κυβέρνησης ΣΑμαρά για το Χρυσό στη Θράκη, η οποία υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας δεν προχώρησε».