Αντίθετος στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για εξορύξεις χρυσού στην Θράκη ο Χ. Ζεϊμπεκ

Την ανησυχία του για τις αναφορές του πρωθυπουργού, στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στο θέμα των εξορύξεων χρυσού στην Θράκη τόνισε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, υπενθυμίζοντας την αρνητική στάση που έχουν υιοθετήσει στο θέμα τόσο η τοπική κοινωνία όσο και οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής.

Την κάθετη αντίθεση του ίδιου και του κόμματος τους σε οποιοδήποτε σχέδιο εξόρυξης χρυσού στην περιοχή της Θράκης τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας υπό όρους όμως και προϋποθέσεις που δεν βλάπτουν το περιβάλλον και δεν υποθηκεύουν το μέλλον των κατοίκων της Θράκης. Κάλεσε μάλιστα τόσο τους υπόλοιπους τοπικούς βουλευτές όσο και την τοπική ΝΟΔΕ να πάρουν θέση για το θέμα.

Το θέμα των εξορύξεων χρυσού στην Θράκη έχει κατά καιρούς απασχολήσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση με τις αντιδράσεις μέχρι σήμερα να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αρνητικές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ένα γεγονός που αναμφίβολα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίσει να ανακινήσει και πάλι το θέμα.