Σε ύφεση η επιδημία ιλαράς στη χώρα μας

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η εικόνα της Ελλάδας για τον έλεγχο της ιλαράς, καθώς έχει γίνει πολύ σοβαρή προσπάθεια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τις αρχές του 2019 έως σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά μόνο 28 κρούσματα σε παιδιά από κοινότητες Ρομά αλλοδαπής εθνικότητας και ενήλικα άτομα με πρόσφατο ταξίδι σε ενδημικές χώρες και κανένας θάνατος.

Η επιδημία ιλαράς στη χώρα μας είναι σε ύφεση, τονίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που στηρίζονται σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπου γίνεται λόγος για σοβαρή έξαρση κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον παιδίατρο Ιπποκράτη Καμαρίδη έχει γίνει σημαντική προσπάθεια προς την κατεύθυνση ενημέρωσης και εμβολιαστικής κάλυψης των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και την ευθύνη που φέρουν οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Όσον αφορά την περιοχή της Ξάνθης ο κ. Καμαρίδης τονίζει ότι η πόλη μας ήταν στο επίκεντρο διότι στατιστικά ήμασταν η πρώτη περιοχή σε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα κάτι που έχει σαφέστατα αλλάξει λόγω της εγρήγορσης και της ενεργοποίησης μηχανισμών εμβολιασμών.