Μαρμάρινος όγκος καταπλάκωσε εργάτη στο βιομηχανικό πάρκο Προσοτσανης

Ενας 25χρονος εργάτης έχασε τη ζωή χθες το πρωί στο Βιομηχανικό Πάρκο Προσοτσάνης Δράμας, όταν ένας μαρμάρινος όγκος τον καταπλάκωσε. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο της περιοχής αναφέρει πως «πέρα από τις ευθύνες του κάθε εργοδότη για την πρόληψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, βαρύτατες ευθύνες έχει το κράτος και τα αρμόδια υπουργεία που συνεχίζουν να κωφεύουν στις εκκλήσεις για άμεση διενέργεια ελέγχων». «Αν δεν δημιουργηθεί άμεσα παράρτημα της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος η οποία είναι αρμόδια για τους ελέγχους των λατομικών χώρων και δεν ελεγχθούν άμεσα χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση, θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση συμπληρώνοντας πως, ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνει εντατικοποίηση των ελέγχων από την Τεχνική Επιθεώρηση του Υπουργείου Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι μόλις την Τρίτη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, στη συνέντευξη των Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2019, δήλωσε ότι το θέμα των εργατικών ατυχημάτων και ενίοτε δυστυχημάτων για την περιοχή τείνει να γίνει καθημερινότητα.