Σπύρος Τσιλιγγίρης: Σε έκτακτες προσλήψεις κτηνιάτρων προχωρα το ΥΠΑΑΤ για την πανώλη των χοίρων

Σε έκτακτες προσλήψεις 46 κτηνιάτρων σε ολόκληρη την χώρα, εκ των οποίων οι δύο στην Ξάνθη, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εμφάνιση της πανώλης των χοίρων στην γειτονική Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ. κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη: «Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και συνέπεια τον κίνδυνο από την εξάπλωση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων προχωρά στην πρόσληψη 46 Κτηνιάτρων ανά την Επικράτεια. Στον Νομό μας θα γίνει η πρόσληψη 2 Κτηνιάτρων, οι οποίοι μαζί με τους αρμόδιους φορείς θα συντονίσουν τις δράσεις όπως ενημέρωση και πρόληψη για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Πρέπει να αναφέρουμε την ευκολία και τους πολλούς τρόπους μεταφοράς της νόσου αλλά και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εξάπλωση της νόσου στον άνθρωπο».

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των έκτακτων προσλήψεων κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, καθώς δημοσιεύτηκε η σχετική προκήρυξη. Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε, στις 8 Αυγούστου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσει στην πρόσληψη 46 Κτηνιάτρων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για ένα έτος «για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύνων που σχετίζονται με την προστασία της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου ενώ οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως την Παρασκευή 23/8, είτε απευθείας στη Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην διεύθυνση Αχαρνών 2 στην Αθήνα, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.