Χ. Ζεϊμπεκ: Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα οι τροπολογίες Βρουτση για τα εργασιακά καθ’ υπόδειξη του ΣΕΒ

Για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα κάνει λόγο ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ με αφορμή τις τροπολογίες Βρούτση για τα εργασιακά οι οποίες μάλιστα ήδη είναι νόμος του κράτους.

Μάλιστα ο βουλευτής Ξάνθης καλεί και το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιδράσει δυναμικά στην ανατροπή των ευνοϊκών για τους εργαζόμενους νομοθετημάτων που είχε φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράφηκε ήδη η εγκύκλιος που καταργεί το βάσιμο λόγο απόλυσης, δηλαδή την υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τους λόγους για τους οποίους απέλυσε εργαζόμενο με τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση να κάνει λόγο για ένα μεσαιωνικό πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ. Από την πλευρά του ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ μιλά για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα καθ’ υπόδειξη του Συνδέσμου Βιομηχάνων ενώ τονίζει την ανάγκη μαζικής αντίδρασης στην βάρβαρη πολιτική που επιχειρεί να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία.

Να σημειώσουμε πως όπως διευκρινίζει η πρώην υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας στα περί ηλεκτρονικού φακελώματος η ρύθμιση προέβλεπε ότι η απόλυση δεν μπορεί να είναι αυθαίρετη αλλά θα έπρεπε να δικαιολογείται από βάσιμο λόγο. Σε αντίθετη περίπτωση η καταγγελία της σύμβασης εργασίας θα ήταν άκυρη».  «Φακέλωμα» του εργαζόμενου καταλήγει είναι προφανώς η προστασία του από πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας».