Τρίτη 20 Αυγούστου ξεκιναει η νέα κυνηγητική περίοδος 2019-2020

Από την Τρίτη 20 Αυγούστου πιάνουν τα όπλα τους οι κυνηγοί, αφού ξεκινάει και επίσημα η κυνηγετική περίοδος. Οι αλλαγές που φέρνει η νέα Απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος αφορούν στο απεριόριστο κυνήγι του αγριόχοιρου, τη μείωση στο ημερήσιο όριο κάρπωσης του τρυγονιού, καθώς επίσης και την αύξηση κατά 5 ευρώ στην ετήσια συνδρομή των συλλόγων.

Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου καθορίζεται από 20 Αυγούστου 2019 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020 ενώ  οι αλλαγές που έγιναν στην απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι περιορισμένες, έχουν διαχειριστικό χαρακτήρα και δεν θίγουν τον πυρήνα διεξαγωγής της κυνηγετικής δραστηριότητας, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Διαμαρτύρονται εντωμεταξύ οι κυνηγετικοί σύλλογοι για το γεγονός ότι ο υπουργός ενώ συζήτησε με οικολογικές οργανώσεις, όμως κατάφερε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυνήγι απαγορεύεται στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων, στις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας, στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών, σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων κατά μήκος της ελληνοτουρκικής χερσαίας μεθοριακής γραμμής και σε θαλάσσια ζώνη πλάτους 300 μέτρων από τις ακτές. Παράλληλα, απαγορεύεται στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις Κυνηγίου, λόγω πυρκαγιών τα προηγούμενα έτη και σε όσες περιοχές έχουν εκδοθεί και ισχύουν ή πρόκειται να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις.