Δήμαρχος Σαμοθράκης: Προσπάθειες για λύση του προβλήματος

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πάνω στο λιμάνι μας, οι επισκέπτες του νησιού, κάλεσε το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, τους νυν Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δ.Σ, τον πρόεδρο και μέλη του συλλόγου επαγγελματιών, Δημοτικούς συμβούλους, για να οργανωθεί η διαχείριση της κρίσης.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ. Το πρόβλημα είναι διπλό, αφενός η κατά το δυνατό εξυπηρέτηση των εγκλωβισμένων ταξιδιωτών κι αφετέρου η αναζήτηση διεξόδου.

Αναφορικά με τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες:

Προτάθηκε στους επαγγελματίες κι έγινε άμεσα δεκτό οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να επιστρέψουν στα δωμάτια που νοίκιαζαν, δωρεάν ως προσφορά των επιχειρηματιών.
Θα γίνουν εκπτώσεις απ’ τα καταστήματα της Καμαριώτισσας σε καφέδες, αναψυκτικά κ.α σε όλους τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες.

Όσοι από τους επισκέπτες ενδιαφέρονται μπορούν να έχουν ένα δωρεάν γεύμα στα καταστήματα του κ. Χαρανά, της κ. Αγγελώνια Μαρίνας, του κ. Γιαννέλου, του κ .Λαζάρου Στυλιανού ,του κ. Φωτεινού Φώτη και στην πιτσαρία «Φουρνέλο».

Ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ κι ο Περιφερειάρχης κος Μέτιος ανταποκρίθηκε άμεσα και η ενέργεια αυτή χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Α.Μ.Θ.
Αποφασίστηκε να γίνει παραχώρηση του γυμναστηρίου του Λυκείου Σαμοθράκης για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο και συγχρόνως παραχωρήθηκε χώρος από την εκκλησία της Καμαριώτισσας.

Δόθηκε η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από και προς το κάμπινγκ για όσους έμεναν εκεί και επρόκειτο να ταξιδέψουν και οργανώνεται με εθελοντές η διάθεση σάντουιτς και νερού σε όσους έχουν ανάγκη.

Τέλος όσοι από τους ντόπιους επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα παρακαλούνται να προσφέρουν οτιδήποτε για να βοηθήσουν τους επισκέπτες.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά από τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο του νησιού δέχθηκε κλήση για την πυρκαγιά στις 8:45 το βράδυ της Δευτέρας (12/8). Παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 οχήματα της Π.Υ., 15 πυροσβέστες, υδροφόρα του δήμου και εθελοντές. Όπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο όρος «υπό μερικό έλεγχο» υποδηλώνει ότι η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, πεζοπόρα τμήματα και οχήματα παραμένουν στο σημείο εκδήλωσής της και παρεμβαίνουν όπου παρατηρηθούν αναζωπυρώσεις.