Συνδρομή από την πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης στην φωτιά στον Μαραθώνα Αττικής

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία σε ολόκληρη την χώρα αφού λόγω των καιρικών συνθηκών υπάρχουν συνέχεια προϋποθέσεις για πυρκαγιά σε πολλά σημεία της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχει και η πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης αποστέλλοντας οχήματα και δυνάμεις για να συνδράμουν σε πυροσβεστικές επιχειρήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το καλοκαίρι αποτελεί την κατ’ εξοχήν περίοδο γενικής και μερικής επιφυλακής για το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση η πυροσβεστική υπηρεσία τόσο της περιφέρειας ΑΜΘ όσο και της Ξάνθης η οποία εδώ και τρεις ημέρες συνδράμει με ένα όχημα και το πλήρωμά τους τις αντίστοιχες υπηρεσίες του νομού Αττικής, έχοντας μάλιστα εμπλακεί ήδη στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Μαραθώνα.

Μία δύσκολη περίοδος γενικά για το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας αφού οι αυξημένες θερμοκρασίες αλλά και τα μελτέμια του Αυγούστου με την ξηρασία διευκολύνουν το έργο των πυρκαγιών και δυσκολεύουν το έργο των ανδρών και των γυναικών του πυροσβεστικού σώματος της χώρας μας.