Δεν βλέπει «πάγωμα» στις προσλήψεις ο διδασκαλικός Ξάνθης περιμένει όμως την ολοκλήρωση τους

Υπέρ της ολοκλήρωσης των προσλήψεων τόσο στην Παιδεία όσο και στην Υγεία στάθηκε ο πρόεδρος του διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης, Δημήτρης Ντούμος, τονίζοντας παράλληλα ότι η κριτική που ασκείται στην σημερινή κυβέρνηση για «πάγωμα» των προσλήψεων που προανήγγειλε η προηγούμενη κυβέρνηση αποτελεί πολιτική υποκρισία.

Ως πολιτική υποκρισία και ανευθυνότητα χαρακτηρίζει την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση αναφορικά με τις προσλήψεις στην δημόσια εκπαίδευση και το «πάγωμά», που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση ότι έχει επιβληθεί, ο πρόεδρος του διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης. Ο κύριος Ντούμος όμως επιμένει στην αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των προσλήψεων, τόσο για τους 4.500 εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 εκπαιδευτικούς της γενικής αγωγής που είχε προαναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Είναι προφανές πάντως ότι οι συνδικαλιστές των δασκάλων φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν μία πίστωση χρόνου στην σημερινή κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τόσο στην ειδική όσο και στην γενική αγωγή, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει από την θέση της για την αναγκαιότητα των προσλήψεων αυτών και μάλιστα άμεσα.