Άμεσα μέτρα για την προφύλαξη απέναντι στην πανώλη των χοίρων ζήτησε ο Σ. Τσιλιγγιρης

Για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στα βόρεια σύνορα της χώρας μας με την αφρικανική πανώλη των χοίρων είχε την ευκαιρία ν’ ανταλλάξει απόψεις, να ενημερώσει τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κύριο Βορίδη  αλλά και να ενημερωθεί από αυτόν και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για τις δράσεις που αναλαμβάνονται ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Την έντονη ανησυχία του για την έξαρση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Τσιλιγγίρης, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη κατά την συνάντηση που είχαν μέσα στην εβδομάδα. Ο κύριος Τσιλιγγίρης ενημερώθηκε για τα μέτρα που λαμβάνονται ενώ ενημέρωσε για τους κινδύνους που διατρέχουν οι χοιροτροφικές μονάδες της περιοχής μας.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων αποτελεί τον πολύ σημαντικό πονοκέφαλο που απασχολεί αυτή την περίοδο πολύ έντονα τους κτηνοτρόφους και ειδικά τους χοιροτρόφους της περιοχής μας με τις κινήσεις προφύλαξης τόσο κεντρικά από τα αρμόδια υπουργεία όσο και τοπικά από την περιφέρεια και τις υπηρεσίες της, να είναι περισσότερο κι από αναγκαίες, παρόλο που είναι μία ασθένεια που δεν προσβάλλει τον άνθρωπο.