Επιφυλακτικοί οι δάσκαλοι στις ανακοινώσεις της υπουργού παιδείας

Για δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου να αποκρύψουν τα πραγματικά ζητήματα κάνει λόγο το μέλος του διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης Χαρά Γιαννακίδου αναφορικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο παιδείας και τις ανακοινώσεις της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Θετικά κρίνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης Χαρά Γιαννακίδου τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή ωστόσο όπως σημειώνει καμιά αναφορά δεν έγινε στις προσλήψεις των υπόλοιπων εκπαιδευτικών που είχαν ήδη προγραμματιστεί. Παράλληλα η κυρία Γιαννακίδου κάνει λόγο για ανακοινώσεις εντυπωσιασμού αλλά και για μελανό σημείο τη συνάντηση της υπουργού με την ΚΕΔΕ για την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και όχι με τους κατ’ εξοχής γνώστες του θέματος τους δασκάλους.

Η ελπίδα των εκπαιδευτικών πάντως να μπει επιτέλους ένα τέλος στην «αναπλήρωση» που έχει γίνει καθεστώς στη δημόσια εκπαίδευση -κυρίως τα τελευταία δέκα χρόνια- φαίνεται να απομακρύνεται. Οι προθέσεις της κυβέρνησης διαφαίνονται πάντως από τις δηλώσεις της υπουργού, η οποία ανέφερε ότι πρώτα θα πρέπει να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία και ύστερα να γίνουν μόνιμοι διορισμοί… Είναι επίσης γνωστό ότι η Ν.Δ. διαφωνεί με το νέο σύστημα διορισμών και προτείνει την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού (με ένα ποσοστό να προσμετράται στη μοριοδότηση).