Στον «αέρα» τα τμήματα ΑΕΙ Καβάλας

Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκονται τα τμήματα του ΑΕΙ Καβάλας τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει να ενταχτούν στο υπό ίδρυση διεθνές πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δείχνει να θέλει να επανεξετάσει την ένταξή τους.

Στο σκοτάδι παραμένουν οι υποψήφιοι για τα τμήματα του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου καθώς, αν και συμπεριλήφθηκαν στα μηχανογραφικά του 2019, δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι παρατείνει την υποβολή μηχανογραφικών, προκειμένου  να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων , που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια. Αυτό σημαίνει ότι τίθεται εν αμφιβόλω καθώς η υπουργός ζητά από τους Πρυτάνεις να στείλουν στοιχεία για τα νέα τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια και συγκεκριμένα αν υπάρχουν Προγράμματα Σπουδών και αν υπάρχουν μέλη ΔΕΠ για να διδάξουν.

Οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν ότι οι μαθητές που επέλεξαν τις νέες πανεπιστημιακές σχολές στην Καβάλα δεν θα γνωρίζουν, μέχρι την τελευταία στιγμή, αν θα εισαχθούν στα τμήματα. Άλλωστε, η κυρία Κεραμέως έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τις καταργήσει, όπως έκανε, με το «καλημέρα», με τη Νομική Πάτρας.