Πόρτα από Βαγγελη Λαμπακη στους εκπροσώπους της εταιρείας που διερευνά την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη

Πόρτα έδειξε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης στους εκπροσώπους της El Dorado που έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους λίγες ημέρες μετά τις εκλογές και μετά τις δηλώσεις της νέας κυβέρνησης πως η επένδυση στις Σκουριές αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών της στη Ροδόπη, η μεσάζουσα εταιρία που διερευνά το κλίμα της κοινωνίας υπέρ ή κατά των εξορύξεων σε Ροδόπη και Έβρο, συνέχισε τις επαφές της και στον γειτονικό Έβρο.  Μάλιστα οι εκπρόσωποι της εταιρείας φαίνεται πως βρήκαν τον δάσκαλό τους στο πρόσωπο του Βαγγέλη Λαμπάκη ο οποίος αρνήθηκε τις εν κρυπτώ συνομιλίες και ζήτησε το θέμα να συζητηθεί ενώπιον των μέσων ενημέρωσης καθώς το θέμα δεν μπορεί να μείνει πίσω από κλειστές πόρτες.

Όπως ήταν φυσικό οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν να θέσουν δημόσια τις ερωτήσεις τους επικαλούμενες τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει την σύμβασή τους με την εταιρεία. Ωστόσο όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης καμία δέσμευση δεν ισχύει για τον ίδιο ο οποίος έχει υποχρέωση να κάνει την όποια συζήτηση ενώπιον του λαού της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης.

Παρόλα αυτά ο κύριος Λαμπάκης προθυμοποιήθηκε να δώσει τις αποφάσεις που υπάρχουν κατά της εξόρυξης χρυσού προκειμένου η εταιρεία να έχει τις απαντήσεις του ωστόσο οι εκπρόσωποι αρνήθηκαν να τις πάρουν. Στην απειλή των εκπροσώπων της εταιρείας πως σε περίπτωση δημοσιοποίησης του βίντεο θα προβούν στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους ο κύριος Λαμπάκης υπενθύμισε πως βρίσκονται σε δημόσιο χώρο και πως οι εκπρόσωποι ήρθαν σε αυτόν και όχι το αντίθετο.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο κύριος Λαμπάκης ο ίδιος είχε λάβει σε πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνάντησή του με Κυριάκο Μητσοτάκη, προ της νίκης του στις εθνικές εκλογές, τη δέσμευση ότι δεν θα λειτουργήσουν χρυσωρυχεία σε Ροδόπη ή Έβρο. Ωστόσο μερικές ημέρες μετά τις εκλογές, η Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. – θυγατρική της Eldorado Gold – φαίνεται να εικάζει πως το κλίμα με άλλη κυβέρνηση ίσως να είναι πιο προσφιλές σε τέτοιου τύπου επενδύσεις, κάτι που ενισχύουν και οι δηλώσεις της κυβέρνησης πως πρώτη προτεραιότητά της είναι η επένδυση στις Σκουριές.