Προτεραιότητα στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Α. Τσιπρας στην συνεδρίαση της Κ.Ε.

Ο πρώτος απολογισμός μετά τις εκλογές πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα κατά την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ακολούθησε την αντίστοιχη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, το οποίο ξεκάθαρα δείχνει να βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης.

Την ανασύνταξη και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο και μαζικό Αριστερό, προοδευτικό κίνημα ζήτησε ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. Ο ίδιος ζήτησε να ανοίξει διάλογος με τόλμη, που στις αρχές Σεπτεμβρίου θα καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις οικογένειες των θυμάτων της καταστροφής στη Χαλκιδική. Με την αφορμή αυτή, αναφέρθηκε στο δυσοίωνο μέλλον για το περιβάλλον, λόγω της κλιματικής αλλαγής και τόνισε ότι όσο οι ισχυροί του κόσμου εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια, εν ονόματι του κέρδους και όσο κόμματα θα μιλούν για «ισχυρή ανάπτυξη» που «παραπέμπει στην άκρατη ανάπτυξη, που ζήσαμε στο παρελθόν, χωρίς ίχνος έγνοιας για τη προστασία του περιβάλλοντος, τόσο θα είμαστε ολοένα και περισσότερο εκτεθειμένοι σε ακραία φαινόμενα και στις επιπτώσεις της περιβαλλοντικής καταστροφής.