Γ. Στογιαννιδης: «Δίπλα στα θετικά και απέναντι στ’ αρνητικά μέτρα για τα εργασιακά»

Οι συνδικαλιστές αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθούν δίπλα σε όποιες θετικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις πάρει η νέα κυβέρνηση αλλά θα σταθούν απέναντι σε κάθε αρνητική πρωτοβουλία γι’ αυτούς επισήμανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και συνδικαλιστής Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Με το «καλημέρα» της νέας κυβέρνησης φαίνεται να παίρνει «φωτιά» των μέτωπο των εργασιακών αφού από τη μία ο ΣΕΒ προσέφυγε αμέσως στο ΣτΕ για ν’ ακυρώσει την ερμηνευτική εγκύκλιο της πρώην υπουργού, Εφης Αχτσιόγλου η οποία εξειδίκευσε τα ποσά των ελάχιστων μισθών για όλους, µε βάση τα έτη προϋπηρεσίας και τις διατάξεις του νόμου 4093 του 2012. Ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επισκεπτόμενος το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, τόνισε ότι οι προτεραιότητες για την κυβέρνηση στα εργασιακά είναι τρεις: η σύνδεση του κατώτατου μισθού με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τα κίνητρα για επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες παροχές στους εργαζομένους τους και η αύξηση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ κατά 200 εκατ. τον χρόνο για τα επιδόματα ανεργίας µε επανακαθορισμό των κριτηρίων απονομής.

Στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες είναι επίσης η διαμόρφωση «Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων», που θα επιβραβεύει µε χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία. Υπενθυμίζεται πως το Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων ήταν ένα μέτρο που προωθούνταν έως το 2014 από τον κ. Βρούτση, στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας. Στο τραπέζι βρίσκονται ευνοϊκά μέτρα για επιχειρήσεις που μετατρέπουν συμβάσεις εργαζομένων από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, όπως επίσης και η ενίσχυση των ελέγχων του ΣΕΠΕ µε αξιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και εργαλείων.