Τις πληγές τους μετρούν Ροδόπη και Έβρος μετά τη καταστροφική μανία της φύσης

Τις πληγές τους μετρούν Ροδόπη και Έβρος μετά τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή ενώ καταστροφές καταγράφηκαν και σε κατασκηνώσεις στην Καβάλα με τις ζημιές να ευτυχώς μόνο υλικές και να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σπίτια, κατασκηνώσεις, τίποτε δεν έμεινε αλώβητο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν κυρίως Ίασμο και Μάκρη αλλά και την περιοχή της Καβάλας.

Στο μεταξύ την αρωγή της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα των λασποπλυμμηρών που πλήττουν κατά περιόδους τον οικισμό του Ιάσμου, δημιουργώντας προβλήματα και καταστροφές σε οικίες και περιουσίες, ζήτησε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιάσμου την Πέμπτη. Κι αυτό γιατί μεγάλος όγκος λάσπης «εισέβαλλε» στον οικισμό πλημμυρίζοντας κεντρικούς δρόμους και παρασύροντας ακόμα και οχήματα, ενώ την επόμενη μέρα, σε επισκέψεις που έκανε ο Περιφερειάρχης την Πέμπτη εντόπισε πολλά ζητήματα σε διάφορους δρόμους που είχαν παραμείνει καλυμμένοι από τη λάσπη, η οποία είχε εισβάλλει και σε πολλά σπίτια, πεσμένα δέντρα αλλά και άλλα ζητήματα.

Όπως αναφέρθηκε , υπάρχουν κάποιες μελέτες, μέσα από τις οποίες έχει γίνει προσπάθεια για να λυθεί το ζήτημα, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί, και λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Τονίστηκε δε πως ένας από τους εμπλεκόμενους φορείς είναι το Δασαρχείο, που έχει υπό την ευθύνη του την δασική περιοχή πάνω από τον οικισμό, και πως θα πρέπει να υπάρξει και η δική του άποψη για το θέμα. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος, μέσω είτε της εφαρμογής παλιότερης μελέτης, είτε της δημιουργίας νέας, για αυτό και σε σύντομο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια θα προκαλέσει σύσκεψη με το Δασαρχείο και τον Δήμο.  Έτσι θα μελετηθούν αφενός λύσεις ώστε να μην συγκεντρώνεται τόσο μεγάλος όγκος νερού, αλλά και να λυθεί το θέμα της παροχέτευσης του νερού που φτάνει μέχρι τον οικισμό.