Επείγουσα συνάντηση του Σπύρου Τσιλιγγιρη με τoν υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για τις καταστροφές που υπέστησαν παραγωγοί της Ξάνθης

Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη θα έχει την Δευτέρα ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης ώστε να δρομολογηθεί άμεσα η ανακούφιση των παραγωγών της Ξάνθης που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση της Τετάρτης.

Δυσάρεστη έκπληξη για τους αγρότες του Ν. Ξάνθης επιφύλαξε η έντονη χαλαζόπτωση της περασμένης Τετάρτης και γενικότερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Ιδιαίτερα για παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής Ερασμίου- Δασοχωρίου, αλλά και για ακτινιδιοπαραγωγούς της περιοχής Κρεμαστής, που είδαν τις σοδειές τους και τις δενδρώδεις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες.

Το ίδιο σκηνικό όμως και στην ορεινή περιοχή με θύματα της θεομηνίας τους φτωχούς καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι ήδη μετρούν μία κακή παραγωγική σεζόν, με αποτέλεσμα να απειλούνται με «αφανισμό».

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Βουλευτή Ν. Ξάνθης κ. Σπύρου Τσιλιγγίρη ο οποίος ενημερώθηκε από τους συντοπίτες του και βρέθηκε αμέσως στις πληγείσες περιοχές. Ο κ. Τσιλιγγίρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, με τον οποίο κλείστηκε ραντεβού για να συναντηθούν την προσεχή Δευτέρα στο γραφείο του στην Αθήνα.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος επί των αγροτικών προβλημάτων ο κ. Τσιλιγγίρης καθόσον και ο ίδιος αγροτόπαιδο από την περιοχή Ερασμίου, δήλωσε συγκλονισμένος: «Πριν ακόμη ορκιστούμε καλούμαστε να αποδείξουμε στον Ελληνικό λαό ότι η ψήφος του έπιασε τόπο. Σηκώνουμε λοιπόν τα μανίκια και πιάνουμε αμέσως δουλειά. Οι συγκυρίες ανέδειξαν βασική προτεραιότητα την επίλυση αγροτικών προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία. Είμαστε εδώ, μαζί με τους αγρότες μας, μέσα στα χωράφια, αλλά και μέσα στα αρμόδια Υπουργικά γραφεία για να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα και να ζητήσουμε- προωθήσουμε το βασικό αίτημα αυτών των ανθρώπων για την έγκυρη και πληρέστερη αποζημίωση των καλλιεργειών τους. Μίλησα τηλεφωνικά με τον Υπουργό κ. Βορίδη και κλείστηκε ένα ραντεβού για την προσεχή Δευτέρα, όπου θα εκθέσω την πραγματική εικόνα της καταστροφής και είμαι σίγουρος ότι ο Υπουργός και η Διοίκηση του ΥΠΑΑΤ θα πράξουν τα δέοντα».