Αγιασμός για τη νέα κατασκηνωτική περίοδο στην παιδική κατασκήνωση Αβδήρων

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η φετινή κατασκηνωτική περίοδος στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αβδήρων, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων. Παρόντες επίσης ήταν ο δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και η φετινή κατασκηνωτική περίοδος στις παιδικές κατασκηνώσεις των Αβδήρων. Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμωνος, τον λόγο πήρε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης για την ΑΜΘ, κύριος Κωνσταντίνος Μπαντίκος. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης αλλά και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, οι οποίοι απηύθυναν τον δικό τους σύντομο χαιρετισμό στους μικρούς κατασκηνωτές.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η κατασκήνωση των Αβδήρων είναι η αρχαιότερη κατασκήνωση στον νομό μας καθώς λειτουργεί αδιάλειπτα από την δεκαετία του 1960. υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου που ξεκινά από 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις στις 31 Ιουλίου. Και στις δύο περιόδους που διαρκούν από 15 μέρες η κάθε μια θα φιλοξενηθούν 88 μαθητές απ’ όλα τα σχολεία του νομού και 16 Ομαδάρχες και Ομαδάρχισσες από γυμνάσια και Λύκεια.