Συνεχίζεται ο επικοινωνιακός «πόλεμος» σε βάρος του Σπύρου Τσιλιγγιρη

Συνεχή και ανελέητο επικοινωνιακό πόλεμο φαίνεται να δέχεται, παρά την θριαμβευτική εκλογή του, ο νέος και μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ξάνθης, Σπύρος Τσιλιγγίρης, με την φράση του για την κατάρρευση των κατεστημένων στην Ξάνθη αλλά και την επίσκεψη που δέχθηκε από τον επίσης νεοεκλγέντα δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη το βράδυ της εκλογής του να ενοχλούν περισσότερο.

Η θριαμβευτική εκλογή του γνωστού γιατρού της Ξάνθης, Σπύρου Τσιλιγγίρη, φαίνεται πως όχι απλά δεν άρεσε σε ορισμένους κύκλους αλλά μάλιστα δείχνει να τους… θύμωσε κιόλας, αν κρίνουμε από τον επικοινωνιακό «πόλεμο» που συνεχίζει να δέχεται ο ίδιος ακόμη και την επαύριο της εκλογής του. Σημεία αιχμής της λάσπης που δέχεται ο βουλευτής Ξάνθης είναι η απήχησή του στον αστικό ιστό της πόλης σε σχέση με αυτήν που είχε στους περιφερειακούς οικισμού του νομού Ξάνθης αλλά και η επίσκεψη στο πολιτικό του γραφείο του επίσης νεοεκλεγμένου δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, που τον συνεχάρη για την εκλογή του μόλις οριστικοποιήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά πάντως το πρώτο η κριτική που ασκείται είναι μάλλον άδικη δεδομένου ότι ο Σπύρος Τσιλιγγίρης έκανε μία πολύ σημαντική προσπάθεια και μέσα στον δήμο Ξάνθης, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, πίσω ακριβώς από τον Δημήτρη Σαλτούρο. Εύλογη είναι βέβαια η πρωτιά του στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου δεδομένης της καταγωγής του από αγροτική οικογένεια και των δεσμών που έχει διατηρήσει με τον κόσμο στους οικισμούς του κάμπου της Ξάνθης. Άλλωστε η πολύ καλή του επίδοση τόσο στον δήμο Τοπείρου όσο και στον δήμο Αβδήρων ήταν αυτή που τελικά κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ την δεύτερή του έδρα, παρόλο που ήταν πρώτο κόμμα στο νομό Ξάνθης. Εύλογη επίσης ήταν και η κακή του επίδοση στον δήμο Μύκης ο οποίος αφ’ ενός κυριαρχείται από το μειονοτικό στοιχείο αφ’ ετέρου αποτελεί προνομιακό πεδίο για του μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές του νομού μας, ανεξαρτήτως ψηφοδελτίου.

Τέλος, αναφορικά με τον κύριο Τσέπελη και τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του Σπύρου Τσιλιγγίρη, αυτό που ίσως να ενόχλησε περισσότερο ήταν η υπενθύμιση ότι αμφότεροι βγήκαν νικητές, ο καθένας στο δικό του πεδίο, απέναντι στην ίδια δύναμη που είχε μάθει τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια ν’ αποτελεί την «μονοπωλιακή» δύναμη εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ξάνθης. Άλλωστε τόσο ο κύριος Τσέπελης στην μάχη για την διεκδίκηση του δήμου Ξάνθης όσο και ο κύριος Τσιλιγγίρης στον αγώνα του για την κατάκτηση της βουλευτικής έδρας βρήκαν απέναντί τους το ίδιο σύστημα εξουσίας που μονοπωλούσε για χρόνια κάθε θέση ευθύνης στο νομό μας, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω «παρατρεχάμενων», «αχυρανθρώπων» κλπ., γεγονός που είναι εύλογο να έχει εκνευρίσει τόσο το ίδιο το σύστημα όσο και τους δημοσιογραφικούς κι επικοινωνιακούς του εκπροσώπους οι οποίοι δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν εύκολα την πίκρα που «μοίρασαν» ο μεν Μανώλης Τσέπελης στον δήμο Ξάνθης ο δε Σπύρος Τσιλιγγίρης στο νομό Ξάνθης κατά τις δημοτικές και εθνικές εκλογές αντίστοιχα.