Σπ. Τσιλιγγιρης: «Τελειώνουν τα κατεστημένα στην Ξάνθη»

Η μεγάλη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην επικράτεια με 8.3 μονάδες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε στην Ξάνθη με την ανάδειξη του γνωστού γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη στην θέση του μοναδικού «γαλάζιου» βουλευτή που εκλέγει η Νέα Δημοκρατία στο νομό Ξάνθης

Την πεποίθησή του ότι η Ξάνθη αλλάζει σελίδα μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου εξέφρασε ο νέος βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Τσιλιγγίρης, συναντώντας οπαδούς, φίλους και συνεργάτες του που τον αποθέωσαν αμέσως μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος. Από την πλευρά του ο κύριο Τσιλιγγίρης έσπευσε να τονίσει ότι: «Θα παραμείνω ο Σπύρος, ο γιατρός που όλοι γνωρίζετε. Η Ξάνθη άλλαξε σελίδα. Τα κατεστημένα τελειώνουν στην Ξάνθη»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κυρίου Τσιλιγγίρη αναφέρεται ότι: «Σήμερα η χώρα αλλάζει σελίδα. Ο ελληνικός  λαός έδωσε ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναφέρει την κανονικότητα, την ασφάλεια και την σιγουριά στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα. Το δικαίωμα να ελπίζει και να οραματίζεται. Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία! Νίκησε η Νέα Δημοκρατία! Νίκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Σήμερα η Ξάνθη άλλαξε σελίδα. Προχωράμε όλοι μαζί μπροστά, ενωμένοι σαν μια γροθιά. Αφήνουμε πίσω παλιές νοοτροπίες και κατεστημένα, γιατί όπως σας υποσχέθηκα την επόμενη μέρα όλοι έχουμε λόγο.

Ευχαριστώ την οικογένεια μου για τη στήριξή της στον δύσκολο προεκλογικό αγώνα.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Θα είμαι δίπλα τους αλλά και δίπλα σε αυτούς που έκαναν άλλη επιλογή. Είμαι ένας από εσάς. Εσείς με επιλέξατε, εσείς με εκλέξατε. Σήμερα είναι η αρχή ενός νέου αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Θα είμαι πάντα ο δικός σας άνθρωπος, θα είμαι πάντα δίπλα σας.

Αμέσως μετά την εκλογή του στην θέση του βουλευτή τον Σπύρο Τσιλιγγίρη έσπευσε να συγχαρεί στο πολιτικό του γραφείο το ίδιο κιόλας βράδυ ο επίσης νεοεκλεγείς δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Όσον αφορά την εκλογική επίδοση των υποψηφίων βουλευτών του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη αξίζει να τονιστεί ότι με καταμετρημένο το 100% των ψήφων του νομού ο Σπύρος Τσιλιγγίρης έλαβε 6.429 σταυρούς, ο Δημήτρης Σαλτούρος παρά την στήριξη του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού έλαβε τελικά 5.219 σταυρούς, η κυρία Μαρίνα Παυλίδου έλαβε 4.792 σταυρούς, ο κύριος Χατζή Μεμίς Τουρκές δεν κατάφερε τελικά να διεισδύσει σημαντικά στην μειονότητα περιοριζόμενος σε 3.061 σταυρούς ενώ αντίθετα ανέλπιστα καλά πήγε η συνυποψήφιά του Σιαμπάν Ογλού Αλέβ η οποία συγκέντρωσε τελικά 1.465 σταυρούς προτίμησης.