Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη μία το μεσημέρι προσήλθε στο Προεδρικό μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νενομισμένο όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο Ευαγγέλιο. Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι με την οικογένεια του. Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος. Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκομωσίας στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκε η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύζυγός του Μαρέβα, τα τρία παιδιά του, οι αδερφές του και οι στενοί συνεργάτες του.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του. Μετά από λίγη ώρα, ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Μητσοτάκη να βρίσκεται παρών.