Η Θάλασσα προσφέρει ψυχαγωγία αλλά κρύβει και κινδύνους – Οδηγίες προς τους λουόμενους για αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών

Ήλιος, βουτιές, βόλτα στην παραλία είναι μερικές από τις χαρές που μας προσφέρει η θάλασσα. Ωστόσο το σαγηνευτικό γαλάζιο μπορεί να κρύβει θανάσιμους κινδύνους όπως επισημαίνει ο λιμενάρχης Λάγους κ. Κυλίτσης, τους  οποίους μπορούμε να αποφύγουμε προκειμένου το απέραντο γαλάζιο να μην μετατραπεί σε εφιάλτη, τηρώντας ευλαβικά συγκεκριμένους κανόνες.

Η ευλαβική τήρηση κάποιων βασικών κανόνων ασφάλειας αρκεί για να περιορίσει σημαντικά τους όποιους κινδύνους και να εξασφαλίσει την ασφαλή και ευχάριστη παραμονή στην θάλασσα, δηλώνει στο κανάλι 6 ο Λιμενάρχης Λάγους κ. Κυλίτσης. Οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν πως το παιδί μπορεί να πνιγεί ακόμη και σε λίγα εκατοστά και γι’ αυτό το βλέμμα τους δεν πρέπει ποτέ να φεύγει από πάνω τους.

Όσοι δεν γνωρίσουν κολύμπι και φυσικά  τα ηλικιωμένα άτομα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά γιατί μια απλή αδιαθεσία ή ένα λιποθυμικό επεισόδιο μπορεί να αποβεί μοιραίο και να αποφέρει πνιγμό.  Τέλος ο κ. Κυλίτσης τόνισε ότι σχεδόν σε όλες τις  παραλίες του Νομού έχουν τοποθετηθεί ναυαγοσώστες οι οποίοι είναι εκεί για να μας προστατεύουν και πρέπει να σεβόμαστε το έργο που επιτελούν και να μην τους αγνοούμε αλλά να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις τους.