Ι. Δρεμσιζης : Κάποια από τα θέματα φέτος ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας με αποτέλεσμα τις πιο χαμηλές επιδόσεις των υποψήφιων

Μετά την ανακοίνωση, των βαθμολογιών των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και των στατιστικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, η εκτίμηση για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις είναι πλέον πιο σαφής. Μιλώντας στο Κανάλι 6 ο  κ. Δρεμσίζης υποστήριξε ότι κάποια από τα θέματα φέτος ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας σε αρκετά μαθήματα με αποτέλεσμα τις πιο χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων.

Έχοντας στα χέρια τους τις βαθμολογίες τους, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ μπορούν πλέον να υπολογίσουν πόσα μόρια έχουν συγκεντρώσει. Η παλιά «σπαζοκεφαλιά» του υπολογισμού είναι πια παρελθόν, αφού οι υποψήφιοι μπορούν μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, να βρουν το σύνολο των μορίων τους, συμπληρώνοντας τους βαθμούς που συγκέντρωσαν. Πάντως όσον αφορά στις βάσεις των σχολών  ο κ. Δρεμσίζης υποστήριξε ότι οι βάσεις είναι συνισταμένη τριών παραγόντων, των επιδόσεων των υποψηφίων, του αριθμού των εισακτέων και φυσικά των επιλογών σε σχολές που θα δηλώσουν οι υποψήφιοι.

Το επόμενο και τελευταίο βήμα που έχουν να κάνουν φέτος οι υποψήφιοι είναι η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου παιδείας επιλέγοντας «Οριστικοποίηση». Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι οι υποψήφιοι φέτος θα πρέπει να είναι επιπλέον προσεκτικοί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, καθώς σε αυτό είναι αποτυπωμένος ο νέος «χάρτης» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον οποίο δεν υπάρχουν ΤΕΙ, παρά μόνο πανεπιστήμια.