Ενόψει καύσωνα θα ανοίξουν για το κοινό οι κλιματιζόμενες αίθουσες στην πολη της Ξάνθης

Μετά την μικρή ανάσα το σαββατοκύριακο από τη Δευτέρα 01 Ιουλίου «νοιώθουμε» κι εμείς τις συνθήκες καύσωνα που βίωσε η Κεντροδυτική Ευρώπη. Πάντως ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης ενημερώνει τους πολίτες ότι θα ανοίξει για το κοινό η μεγάλη αίθουσα που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για όσους έχουν την ανάγκη για λίγη δροσιά.

Η Θράκη «φλερτάρει» με 40άρια και όπως φαίνεται, η Τετάρτη ίσως είναι μία από τις πιο ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού.  Απαραίτητο αξεσουάρ το αντηλιακό , η σωστή ενυδάτωση και τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις!! Πάντως ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης τόνισε ότι οι χώροι στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, τόσο ο προθάλαμος όσο και η μεγάλη αίθουσα θα είναι διαθέσιμη για το κοινό που χρειάζεται να δροσιστεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στην περιοχή τις επόμενες ημέρες, αν και προς το παρόν η συγκεκριμένη αίθουσα χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους που προετοιμάζουν το προεκλογικό υλικό και τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:
1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως.

2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.

4. Συχνά χλιαρά ντουζ.

5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά.

6. Περισσότερη προσοχή στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του
καύσωνα, που είναι όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.