Στάση αναμονής από το συνδικαλιστικό κίνημα για το σχέδιο της νέας δημοκρατίας για το ασφαλιστικό

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού το συνδικαλιστικό κίνημα  θεωρώντας πως πρόκειται για προεκλογικές εξαγγελίες οι οποίες δεν θα υλοποιηθούν καθώς κάθε αντίστοιχη προσπάθεια έπεσε στο κενό λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

Στάση αναμονής κρατά το συνδικαλιστικό κίνημα αναφορικά με  τα δημοσιεύματα που παρουσίασαν το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας  για την μετάβαση των αποθεματικών της επικουρικής ασφάλισης σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει τη μεταφορά από το ΕΤΕΑΕΠ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), τη συσσώρευση και αξιοποίηση (εισφορών) εσόδων ύψους 75 δισ. ευρώ σε βάθος είκοσι πέντε ετών. Μάλιστα προκειμένου να καλυφθεί το κόστος μετάβασης που ανέρχεται στα 55 δις το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων Κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, Εργασία των νεότερων συνταξιούχων, Περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» και Υποχρεωτική εφαρμογή της επικουρικής ασφάλισης (εισφορά 7%) σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Κάτι βέβαια που απέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας σαχλαμάρες τα όσα λέγονται ενώ σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας απαντήσεις που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.