Έντονη πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ αναφορικά με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά πως τίποτε από όλα όσα γράφτηκαν δεν ισχύει και τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτει επιτακτικά σειρά ερωτημάτων που ζητούν απάντηση.

Σχόλια και έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» για το σχέδιο της Ν.Δ για το ασφαλιστικό, το οποίο, με βάση τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του. Οι αποκαλύψεις της «ΑΥΓΗΣ» κάνουν λόγο για κάλυψη του ήμισυ των συντάξιμων αποδοχών της επικουρικής από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και ομίλους.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα που μιλάει για περικοπή στο μισό των συντάξεων και για επιβολή φόρου στην ενέργεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Δεν ισχύει τίποτα από αυτές τις σαχλαμάρες που διαβάζω. Δεν ξέρουν τι λένε». Επιπρόσθετα ξεκαθάρισε:

«Εγγυόμαστε απόλυτα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις. Δεν πρόκειται κανείς σημερινός συνταξιούχος να δει τη σύνταξή του να μειώνεται». Ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε για μία ακόμη φορά να κρύψει πίσω από γενικόλογες και ανούσιες τοποθετήσεις το σχέδιο της ΝΔ» για το ασφαλιστικό αναφέρει νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τον καλεί να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

–   Με τι προτίθεται να αντικαταστήσει το σημερινό ασφαλιστικό, δεδομένης της δήλωσής του ότι σκοπεύει να καταργήσει το ισχύον πλαίσιο;

– Επιμένει στο σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης;

– Εγγυάται και με ποιον τρόπο το σημερινό επίπεδο και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων 1.230.000 συνταξιούχων;

– Εγγυάται και με ποιον τρόπο τις εισφορές των ασφαλισμένων;

– Ποιο είναι το κόστος του σχεδίου του για τον κρατικό προϋπολογισμό;

– Εξετάζει επιβολή νέων φόρων για να καλύψει το κόστος του σχεδίου του;

– Τι προτίθεται να κάνει με τις κύριες συντάξεις του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης;

– Προτίθεται να κάνει δυσμενείς αλλαγές στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων;

Αναμένουμε τις απαντήσεις. Υπεκφυγές σε τόσο κρίσιμα ζητήματα δεν νοούνται», υπογραμμίζει εν κατακλείδι το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.