Ρ. Μπατζακιδου :Τα λογιστικά γραφεία δεν είναι ΚΕΠ ούτε καταστήματα για αιτήσεις και φωτοτυπίες

ÊÏÓÌÏÓ ÓÔÏ ÊÅÐ

Σε επ’ αόριστον αποχή από τις χορηγήσεις εγγράφων ΑΜΚΑ έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, παραπέμποντας τους πολίτες στους λογιστές τους ή σε διαδικασίες μέσω των προσωπικών τους ηλεκτρονικών υπολογιστών, για όσους φυσικά διαθέτουν υπολογιστή και ίντερνετ. Η συγκεκριμένη  κίνηση των υπαλλήλων του ΚΕΠ εντάσσεται στα πλαίσια της απεργίας διαρκείας που αποφάσισε η πανελλήνια ομοσπονδία τους στις 13 Ιουνίου.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει τόσο στους πολίτες όσο και στα λογιστικά γραφεία της περιοχής η επ’ αόριστον αποχή από τις χορηγήσεις εγγράφων ΑΜΚΑ στην οποία έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, οι οποίοι μάλιστα παραπέμπουν τους πολίτες  στους λογιστές τους για την έκδοση του συγκεκριμένου δικαιολογητικού. Οι πολίτες απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης προκειμένου να αναζητήσουν τα επίσημα έγγραφα ΑΜΚΑ για να ολοκληρώσουν πολλές νομότυπες διαδικασίες όπως την εγγραφή σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπου σύμφωνα με την πρόσκληση είναι υποχρεωτική η προσκόμιση της εκτύπωσης των στοιχείων ΑΜΚΑ των δυνητικά ωφελούμενων παιδιών και βρεφών.

Οπότε και βρέθηκαν σε πολλή δύσκολη θέση λόγω της αποχής των υπαλλήλων των ΚΕΠ από την έκδοση των εν λόγω εγγράφων. Πάντως  ερωτηθείσα για το θέμα η Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ξάνθης κ. Μπατζακίδου υποστηρίζει ότι οι λογιστές έχουν συγκεκριμένες δουλειές που οφείλουν να εκτελέσουν και δεν είναι κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, ούτε καταστήματα που κάνουν αιτήσεις ή καταστήματα που βγάζουν φωτοτυπίες. Να σημειώσουμε τέλος ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ κάνουν αποχή διαρκείας από τις 21 Ιουνίου,  μετά από απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους στις 13 Ιουνίου για τα καθήκοντα της έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, πλην των περιπτώσεων νεογέννητων και για λόγους κοινωνικής πολιτικής.