Γ. Στογιαννιδης: “Η ΝΔ επιθυμεί εργασιακή ζούγκλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εργασιακή ειρήνη”

Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί εργασιακή ζούγκλα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εργασιακή ειρήνη τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστής Γρηγόρης ΣΤογιαννίδης. «Το αποτέλεσμα τον ευρωεκλογών για μένα προσωπικά ήταν ένα μια δυσάρεστη έκπληξη αλλά το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αλλάξει». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης. Επι πλέον πρόσθεσε πως συνήθως στην Ελλάδα οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως ψήφος διαμαρτυρίας εναντία στην εκάστοτε κυβέρνηση. «Ήταν ψήφος διαμαρτυρίας και περιμένανε κάτι περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν προλάβαμε να τα κάνουμε» σημείωσε ο κ.Στογιαννίδης.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να στηρίξει τους πολλούς που μέσα στα μνημόνια χτυπήθηκαν κατάφωρα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν στηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε. Θεωρώ σημείωσε, ότι αυτό θα είναι το πρώτο μέλημα στην επομένη τετραετία .Για αυτό ζητάμε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μετρά και υπέρ άλλων κοινωνικών κατηγοριών που δεν του δόθηκε ο χρόνος γιατί μέχρι τον Αύγουστο του 2018 έπρεπε να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα. Την Ελλάδα δεν την χρεωκόπησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρέλαβε μια χρεωκοπημένη Ελλάδα και έβγαλε μέσα από το βούρκο που την είχαν βυθίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση διαχειρίστηκε ένα μνημόνιο έφτασε να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και ζητά την ψήφο και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Οι Έλληνες πολίτες στις 7 Ιουλίου πρέπει να αποφασίσουν , συντήρηση η πρόοδος με τους πολλούς, ή με την οικονομική ελίτ που εκπροσωπεί η ΝΔ» τόνισε ο βουλευτής Ξάνθης και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης
Πρώτη προτεραιότητα, πρόσθεσε στην περίοδο που πέρασε ήταν η μείωση της ανεργίας κατά δέκα μονάδες .Ένα μεγάλο επίτευγμα ήταν το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες ασφαλισμένους και ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση στην δημόσια υγεία στην προσπάθεια αναδόμησης του κοινωνικού κράτους. Η στήριξη της εργασίας η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού ενός ρατσιστικού μέτρου που πάρθηκε με απόφαση του 2012 του τότε υπουργικού συμβουλίου. Η ΝΔ στηρίζει την εργασιακή ζούγκλα ο ΣΥΡΙΖΑ την εργασιακή ειρήνη. Εργασία με κανόνες αξιοπρεπείς εργασία με αξιοπρεπούς μισθούς σημείωσε ο κ. Στογιαννίδης.

Σε ότι αφορά το νομό Ξάνθης παραδέχθηκε πως «ίσως δεν καταφέραμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα προσπαθήσαμε και οι τρεις βουλευτές ο καθένας στον τομέα του και βελτιώσαμε κάποια πράγματα. Ζητάμε όμως με βάση τον αναπτυξιακό νόμο που ψηφίσαμε, κίνητρα για την Ξάνθη και την Θράκη κίνητρα υπό έλεγχο που θα μειώσουν την ανεργία συνολικά». Για την υπαρκτή δυσκολία μετακίνησης δημόσιων υπάλληλων αλλά κυρίως των γιατρών στα Νοσοκομεία της περιφέρειας ΑΜ-Θ σημείωσε πως, «θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν με τροποποίηση στις άγονες περιοχές με κίνητρα όπως για νησιά και θα έδινε το δικαίωμα στους γιατρούς να εργάζονται για πέντε χρόνια στην περιοχή και θα μπορούσαν μετά να έχουν το δικαίωμα για προσωποπαγείς θέσεις της επιλογής τους σε άλλη πόλη. θα ήταν ένα μεγάλο κίνητρο να εργαστούν οι γιατροί στα νοσοκομεία της περιοχής .Γιατί τώρα προκηρύσσονται θέσεις αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα. Δεσμεύομαι ότι στην επομένη περίοδοι θα είναι η πρώτη προτεραιότητα μου να δοθούν θα κίνητρα αυτά στους γιατρούς για να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και την δημόσια υγεία στην Θράκη», σημείωσε κλείνοντας ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης.