«Βράζουν» οι κάτοικοι των αγροτικών οικισμών για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς τις παραλίες

Παράπονα και διαμαρτυρίες κατά της πολιτικής των δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης διατύπωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί Ξανθιώτες με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Γενισέα. Από το ίδιο το ΚΤΕΛ πάντως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απολύτως δημόσια αντίδραση.

Ένα περιστατικό με περίπου δέκα εφήβους από την Γενισέα αποτέλεσε την αφορμή να ξεσπάσουν διαδικτυακά πολλοί συμπολίτες μας κατά της πολιτικής δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης το περασμένο σαββατοκύριακο. Όπως κατήγγειλαν σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης γονείς των παιδιών ηλικίας 14 με 18 ετών, το κυριακάτικο δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ για τις παραλίες του νομού δεν πέρασε τελικά μέσα από τον οικισμό της Γενισέας και μάλιστα σε σχετικό ερώτημα των παιδιών τους συστήθηκε να βγουν από τον οικισμό και να περιμένουν να περάσει το δρομολόγιο στην διασταύρωση του Αυξεντίου για να τους παραλάβει…!

Οι γονείς κατήγγειλαν το υπεραστικό ΚΤΕΛ του νομού Ξάνθης για αδιαφορία και προχειρότητα που έθετε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους πιθανώς γιατί το δρομολόγιο γέμισε με επιβάτες από την Ξάνθη με τους υπεύθυνους να θεωρούν πιθανώς και άσκοπο να περάσει από έναν μεγάλο οικισμό όπως η Γενισέα ώστε να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του για το κυριακάτικο μπάνιο τους στις παραλίες του νομού μας. Σε επικοινωνία του καναλιού 6 με μία από τις μητέρες των παιδιών έγινε γνωστό ότι οι γονείς κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία με την διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης η οποία και τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι την προσεχή Παρασκευή το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί.

Παράλληλα πάντως παράπονα διατυπώθηκαν τόσο για την έλλειψη δρομολογίου που να φτάνει μέχρι την παραλία του Μυρωδάτου όσο και για την έλλειψη ενημέρωσης προς τους πολίτες. Το Κανάλι 6 πάντως προσπάθησε επανειλημμένα να έρθει σε επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ του νομού Ξάνθης, Θεμιστοκλή Γεωργιάδη, όσο και με άλλα μέλη της διοίκησης ώστε να δοθεί στην δημοσιότητα η άποψη του ΚΤΕΛ αλλά και κάποια εξήγηση για τα όσα καταγγέλλουν οι πολίτες, κάτι που όμως δεν στάθηκε δυνατό τελικά. Όλοι πλέον περιμένουν να δουν αν τελικά το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης θα τιμήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους γονείς από την Γενισέα παίζοντας με επιτυχία τον κρίσιμο ρόλο που έχει στην οδική διασύνδεση των οικισμών του νομού μας.