Παγώνουν οι διαδικασίες ΑΣΕΠ για προσλήψεις ΑΣΕΠ που αφορούν σε μόνιμο προσωπικό λογω εκλογών

Στις 4 Ιουνίου εστάλη στον ΑΣΕΠ η πρόσκληση για την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο. Μία πρόσκληση που όμως έχει παγώσει λόγω της προκήρυξης των εκλογών της 7ης Ιουλίου κάτι που δημιουργεί ανησυχία και αβεβαιότητα στους κόλπους των εκπαιδευτικών αλλά και όσων συμμετείχαν σε διαγωνισμούς που αφορούσαν σε μόνιμο προσωπικό.

«Παγώνουν» από  την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που ακολουθεί μετά τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος  για τη διάλυση της Βουλή και έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου,   οι προκηρύξεις αλλά και οι ανακοινώσεις προσωρινών ή οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ, που αφορούν μόνιμο προσωπικό. Μεταξύ αυτών και η πρόσκληση για την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αβεβαιότητα στους κόλπους των εκπαιδευτικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Ιουνίου πάρθηκε η  απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών την οποία υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, θα προχωρούσαν στην πρόσληψη 5.250 εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021 και 5.250 εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2021-2022. Μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου  είχε στείλει αίτημα προς τον ΑΣΕΠ για την εκκίνηση των διαδικασιών προκήρυξης και, στη συνέχεια, την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Μία διαδικασία όμως που προς το παρόν έχει μείνει σε εκκρεμότητα λόγω της προκήρυξης των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.