Το 5ο πανελλήνιο παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τον πολιτιστικό σύλλογο Αβατου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου στις 22 και 23 Ιουνίου  διοργανώνει το 5ο κατά σειρά Πανελλήνιο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά και στην ελληνική παράδοση. Ένα φεστιβάλ που αγαπήθηκε και στηρίχθηκε από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και των συλλόγων από όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να θεσμοθετηθεί και να αναγνωριστεί τόσο για την πολιτιστική του προσφορά όσο και για τις πολλαπλές ωφέλειες προς την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου ο πολιτιστικός σύλλογος Αβάτου θα πραγματοποιήσει το 5ο Πανελλήνιο παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στον αύλιο  χώρο του σχολείου του οικισμού. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 μικροί χορευτές ενώ μαζί με τους συνοδούς τους ο αριθμός των φιλοξενούμενων αναμένεται να ξεπεράσει τους 500 ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τους 2.500 με 3.000.

Ένας θεσμός που στηρίζεται από ολόκληρη την τοπική κοινωνία του Αβάτου με την είσοδο στο φεστιβάλ να είναι ελεύθερη για όλους ενώ στην συνδιοργάνωσή του συμμετέχουν, πέρα από τον πολιτιστικό σύλλογο Αβάτου, ο δήμος Τοπείρου και η Περιφέρεια ΑΜΘ.