Ενδεχόμενο πρόβλημα στο νοσοκομείο Ξάνθης από την αποχώρηση γιατρών-Ενέργειες Στογιαννιδη για την εξεύρεση λύσης

Σοβαρό πρόβλημα ενδέχεται να δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης αφού μέχρι τέλους Ιουλίου αναμένεται να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους ιατρικό προσωπικό. Ένα θέμα για το οποίο ενημερώθηκε τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης και αφού η βουλή έχει ήδη κλείσει. Ωστόσο ο κύριος Στογιαννίδης δρομολογεί σειρά συναντήσεων προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Με την πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης συναντήθηκε ο βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης καθώς μετά από πληροφορίες πως το τελευταίο διάστημα αποδυναμώνεται από ιατρικό προσωπικό θέλησε να συζητήσει κατ’ ιδίαν από το αρμόδιο προσωπικό το αν τα όσα έχουν διαρρεύσει ευσταθούν.  Φόβοι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν αφού για διάφορους προσωπικούς λόγους, όπως αιτήσεις για πρόσληψη αλλού, συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις, υπάρχει κίνδυνος μέχρι το τέλος Ιουλίου να αποχωρήσει ορισμένοι γιατροι, γεγονός που ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των κλινικών. Κάτι που δυστυχώς είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί αφού δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση για την κατάσταση που σύντομα θα αντιμετωπίσει ο φορέας και με δεδομένο πως η βουλή έχει ήδη κλείσει δεν είναι δυνατόν να γίνει κάποια νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Εντούτοις όπως σημείωσε ο κύριος Στογιαννίδης θα μεταφέρει τις προτάσεις των επιστημόνων τόσο στον υπουργό υγείας όσο και στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ που έχει την ευθύνη για το νοσοκομείο Ξάνθης ώστε να βρεθεί μια λύση το ταχύτερο δυνατόν στα πλαίσια άλλωστε, όπως τονίζει ο κύριος Στογιαννίδης, της πολιτικής που μέχρι σήμερα έχει ασκήσει η κυβέρνηση για τη στήριξη της δημόσιας υγείας κόντρα στον πολιτικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποίηση του κλάδου, αλλά και στα πλαίσια των προτεραιοτήτων που έθεσαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τη στελέχωση του νοσοκομείου από την ημέρα που εξελέγησαν και σε αντίθεση με την απαξίωση του φορέα από το 2012 και μετά που κινδύνευε να μετατραπεί σε κέντρο υγείας. Παρόλο που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, πρόσθεσε ο κύριος Στογιαννίδης εντούτοις θα προβεί σε ορισμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του τεράστιου κενού που θα ανακύψει σύντομα και για το οποίο ενημερώθηκε μόλις την Τετάρτη. Το ερώτημα βέβαια που ανακύπτει αβίαστα είναι γιατί η διοίκηση δεν ενημέρωσε έγκαιρα τόσο τους βουλευτές όσο και το αρμόδιο υπουργείο για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί προκειμένου να γίνουν εκείνες οι ενέργειες που θα εξαλείψουν τον κίνδυνο υπολειτουργίας του νοσοκομείου Ξάνθης και επιβάρυνσης του εναπομείναντος ιατρικού προσωπικού.