Διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους Τσιτιριδης και Κριτσινης από το πρώτο κιόλας δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων

Κατ’ ευθείαν στα «βαθιά» νερά της αντιπαράθεσης φαίνεται να μπαίνουν οι δύο «μονομάχοι» του δεύτερου γύρου των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στα Άβδηρα, στο πρώτο κιόλας δημοτικό συμβούλιο μετά την εκλογική «μάχη». Αφορμή φαίνεται να είναι το θέμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής προστασίας, το οποίο η μεν παράταξη Τσιτιρίδη επιχειρεί να κλείσει ως εκκρεμότητα παρελθόντων ετών, η δε παράταξη Κριτσίνη ν’ αναδείξει ως σκάνδαλο της σημερινής διθοίκησης του δήμου που θα βαρύνει τον δήμο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αβδήρων τονίζει ότι το θέμα της κοινωφελούς επιχείρησης η δική του διοίκηση το κληρονόμησε από την προηγούμενη και ότι το ύψος των οφελών δεν δικαιολογεί την ένταση της διαμαρτυρίας του κυρίου Κριτσίνη, τον οποίο εγκαλεί για το ότι κατά την γνώμη του δημάρχου Αβδήρων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές δεν γνωρίζει καν την λειτουργία του δήμου.

Από την πλευρά της η παράταξη του κυρίου Κριτσίνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Μέγα σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής στο πρώτο μετά τις εκλογές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων. Πέφτουν οι μάσκες στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξη του Δημάρχου φέρνει προς συζήτηση τρία θέματα που πρόκειται να υποθηκεύσουν το μέλλον του Δήμου, χρεώνοντας τους δημότες με πρόστιμα εκατομμυρίων. Με περίσσιο θράσος και υποκρισία η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να «περάσει» τρεις αποφάσεις με τις οποίες θα μεταβιβάζει στο Δήμο υπέρογκα χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν από τους λανθασμένους χειρισμούς της τα τελευταία χρόνια, στη διαχείριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής προστασίας. Το αποκορύφωμα της αήθους μεθόδευσης της δημοτικής αρχής είναι ότι τα συν υπόχρεα με την διαχείριση πρόσωπα, θα απαλλαχθούν από κάθε αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη, για τη δημιουργία των οφειλών. Πόσο έντιμο είναι αυτό προς τους πολίτες του Δήμου Αβδήρων που πρόσφατα ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους προς τη νυν δημοτική αρχή; Καλούμε όλους τους δημότες του Δήμου Αβδήρων, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλους τους πολιτικούς φορείς, να παρευρεθούν αύριο στο δημοτικό συμβούλιο, στις 7 το απόγευμα για να ακουστεί η φωνή τους και όλοι μαζί να αποτρέψουμε την επαίσχυντη μεθόδευση που θα καταστήσει το Δήμο Αβδήρων, δέσμιο για τα επόμενα χρόνια.