Στην Ξάνθη την πέμπτη και την παρασκευή ο ΥΠ.ΕΝ. Γιωργος Σταθακης

Επίσκεψη στην Ξάνθη την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποίησε ομιλία σε ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενώ την Παρασκευή επισκέφθηκε τον οικισμό της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης και το δημαρχείο Γενισέας.

Στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης το βράδυ της Πέμπτης  ο κύριος Σταθάκης , παρουσίασε το κυβερνητικό έργο αλλά και το πρόγραμμα και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για την επομένη πενταετία .Μετά την ομιλία του κυρίου Σταθάκη ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πολίτες.

Το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο και την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, ενώ αργότερα την ίδια μέρα βρέθηκε στον δήμο Αβδήρων όπου στο δημαρχείο της Γενισέας συνάντησε τον δήμαρχο Αβδήρων, Γιώργο Τσιρτιρίδη. Πριν από την αναχώρησή του δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Γενισέα όπου συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του κόμματος.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αναφέρεται ότι: «Την Πέμπτη 13/6/2019, μετά από πρόσκληση του  ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη ανοιχτή γενική συνέλευση με στόχο τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και τη συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου που θα δώσει με καλύτερους όρους και θα κερδίσει τη μάχη των εθνικών εκλογών. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο παραπάνω κάλεσμα ήταν συγκινητική και η συγκέντρωση πολυπληθής, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.  Μετά το πέρας της διαδικασίας εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Εμείς τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ενόψει της κρίσιμης μάχης των εθνικών εκλογών, επιβεβαιώνουμε την ανάγκη για ανασύνταξη των  δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, καλούμε σε εγερτήριο τον λαό της Ξάνθης και του ζητούμε να πλαισιώσει και να στηρίξει την προσπάθεια ώστε:

–  να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης, της ξενοφοβίας, της πατριδοκαπηλίας,

–  να μην επιστρέψει η δεξιά παλινόρθωση, που θεωρεί το κράτος λάφυρο και τον δημόσιο πλούτο ιδιοκτησία της.

Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη διαδρομή προς την ανάπτυξη την κοινωνική δικαιοσύνη και την αποδέσμευση από την επιτροπεία των μνημονίων και δεν θα επιτρέψουμε το συντηρητικό πισωγύρισμα.  Συσπειρωνόμαστε στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της προόδου, της δίκαιης ανάπτυξης που σέβεται το περιβάλλον, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και στηρίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Το οφείλουμε στη χώρα μας, στον λαό μας, στην ιστορία μας, στα παιδιά μας».