Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση για τη «Θηλια»

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Ξανθιωτών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας εναντίον της ασφαλτόστρωσης στη θέση «Θηλιά», πάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Καλαμούς στην ορεινή περιοχή,  που διοργάνωσαν ο ποδηλατικός σύλλογος «Πήγασος» , ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης και ο Σύλλογος Xanthi Runners.

Εκατοντάδες Ξανθιώτες, μέλη συλλόγων αλλά και πολλοί μεμονωμένοι πολίτες βρέθηκαν στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της περιφερειακής αρχής να προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση του δασικού μέχρι σήμερα δρόμου που οδηγεί στην θέση «Θηλειά» της ορεινής περιοχής. Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν δια βοής ψήφισμα.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατευθύνθηκε στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης όπου και θυροκόλλησαν το ψήφισμά τους με το οποίο ζητούν την ανάκληση της απόφασης της περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ συνεχίζοντας την πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν και πάλι στην κεντρική πλατεία όπου διαλύθηκε τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.