Επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, στήριξη της απασχόλησης και των μικρομεσαίων από το νέο ΕΣΠΑ

Επενδύσεις στους τομείς της έξυπνης τεχνολογίας, των καθαρών μορφών ενέργειας, των δικτύων – οδικών και ψηφιακών – και πολιτικές στήριξης της απασχόλησης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της κοινωνικής εμβάθυνσης και καταπολέμησης της φτώχειας, χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στην εγκύκλιο που απέστειλαν στους αρμόδιους φορείς υλοποίησης ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας, Στάθης Γιαννακίδης, περιγράφονται οι στόχοι, οι πόροι και οι προτεραιότητες της νέας προγραμματικής περιόδου.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός υπογράμμισε πως:

«Είμαι  ιδιαίτερα ευτυχής διότι πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη και κερδήθηκε ένα στοίχημα για το οποίο δουλέψαμε σκληρά όλο αυτό το καιρό. Καταφέραμε να πετύχουμε για τη χώρα μας αύξηση των πόρων από την Πολιτική Συνοχής κατά 1,4 δισ. ευρώ,  δηλαδή 8%, σε σχέση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν προς αυτή τη κατεύθυνση και υπερασπίστηκαν τις θέσεις μας. Η πολιτική συνοχής είναι πού σημαντική γιατί επενδύει σε όλες τις Περιφέρειες. Καλούμε τους φορείς σχεδιασμού των υπουργείων, των Περιφερειών, καθώς και των κοινωνικοοικονομικών εταίρων για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2019. ‘Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο είμαι ευτυχής είναι γιατί οι 5 στόχοι της Πολιτικής Συνοχής εναρμονίζονται πλήρως με το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θέλουμε μια Ευρώπη και μια Ελλάδα εξυπνότερη μέσω της προώθησης του καινοτόμου και έξυπνου οικονομικού μετασχηματισμού, μια Ευρώπη και μια Ελλάδα πιο πράσινη Ευρώπη, με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, πιο διασυνδεδεμένη μέσω της ενίσχυσης της κινητικότητας και των περιφερειακών διασυνδέσεων, πιο κοινωνική μέσω της υλοποίησης του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, πιο κοντά στους πολίτες της, μέσω της προώθησης της βιώσιμης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης των αστικών, αγροτικών και παράκτιων περιοχών, καθώς και μέσω της στήριξης τοπικών πρωτοβουλιών».