Και στην επανακαταμετρηση νικητής ο Μανώλης Τσεπελης

Απαράλλαχτο έμεινε ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα της επαναληπτικής ψηφοφορίας της 2ας Ιουνίου για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Ξάνθης, παρά το αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων που υπέβαλλε η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου, Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.

Δεν άλλαξε τελικά ούτε στο ελάχιστο το τελικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογώφν στον δήμο Ξάνθης, παρά το αίτημα για επανακαταμέτρηση ψήφων της παράταξης του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου. Η διαδικασία της επανακαταμέτρησης ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πρωτοδικείο Ξάνθης χωρίς να αλλάξει ουσιωδώς την ετυμηγορία που έδωσαν στις 2 Ιουνίου οι πολίτες της Ξάνθης, επιλέγοντας για νέο δήμαρχο της πόλης τον Μανώλη Τσέπελη. Στα ευτράπελα της διαδικασίας ήταν οι αιτιάσεις για το μέγεθος καθώς και για το χρώμα των ψηφοδελτίων που χρησιμοποιήθηκαν, οι οποίες πάντως δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο.

Στην διαδικασία της επανακαταμέτρησης βρέθηκαν αρκετά στελέχη των δύο συνδυασμών, με προεξάρχοντες τους δύο επικεφαλής, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και Μανώλη Τσέπελη. Μετά το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακήρυξη του νέου δημάρχου και των συμβούλων του νέου δημοτικού συμβουλίου από το Πρωτοδικείο Ξάνθης, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι την προσεχή Πέμπτη.