Χ. Ζεϊμπεκ: «Η μειονότητα δεν είναι το πρόβλημα αλλά έχει προβλήματα»

Την δική του απάντηση στα τρομολαγνικά σενάρια που έχουν κατακλύσει μετά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου τόσο τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επίκεντρο το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας αλλά και την μειονότητα της Θράκης, δίνει ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Η ύπαρξη ουσιαστικού διαλόγου για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα της Θράκης αποτελεί κατά τον κύριο Ζεϊμπέκ, θεμελιώδη προϋπόθεση ώστε να εξηγηθεί η ψήφος της τελευταίας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές διαχρονικά προς το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας. Ο ίδιος έκρινε ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε κάποια σοβαρά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση τα οποία όμως δεν κρίνει ότι είναι αρκετά.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν υπόσταση τα σενάρια που διακινούνται από διάφορους κύκλους αναφορικά την απειλή που ενδεχόμενα συνίσταται για την Θράκη από την δράση του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, πόσο μάλλον από την ίδια την μειονότητα. Από την άλλη όμως έχουν σίγουρα υπόσταση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τελευταία τα οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθούν σοβαρά και ν’ αντιμετωπιστούν.