Διήμερο δράσεων εναλλακτικού τουρισμού στην Ξάνθη

Ένα διήμερο δράσεων λαμβάνει χώρα στην Ξάνθη στις 8 και 9 Ιουνίου 2019 με τίτλο «Ξάνθη: Εναλλακτικές Προοπτικές – από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και ηθική ανάπτυξη».

Το διήμερο θα περιλαμβάνει ένα διεθνές επαγγελματικό συνέδριο με τον ομώνυμο τίτλο, ένα γαστρονομικό συμπόσιο το βράδυ της πρώτης ημέρας, ενώ για την δεύτερη ημέρα θα επιδειχθούν οι τουριστικές δράσεις που προτείνονται για την τουριστική διαφοροποίηση της πόλης.

Το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών ‘Εργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σχεδίασε και υλοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης στον εναλλακτικό τουρισμό. Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey των Ην. Πολιτειών.

Όχημα της προβολής θα αποτελέσει η μοναδική αυτόχθονη φυλή της βραχυκερατικής αγελάδας που έχει αναγνωριστεί ως είδος υπό εξαφάνιση και η οποία συναντάται στα Πομακοχώρια. Η ανάδειξη της φυλής ως πολιτιστικό στοιχείο θα της προσδώσει προστιθέμενη αξία και θα βοηθήσει απομονωμένες κοινωνικές ομάδες, την πόλη της Ξάνθης από γαστρονομικής – τουριστικής πλευράς, και την επιβίωση της φυλής.