Θεατρικό διήμερο από το κοινωνικό κέντρο «Σταύρος Χαλιορης»

Στο θεατρικό διήμερο που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσκαλεί τους Ξανθιώτες το κοινωνικό κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» που παρουσιάζει δύο παραστάσεις, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου στην αυλή του δημοτικού σχολείου του οικισμού Μαγικού του δήμου Αβδήρων.

Την πρεμιέρα του θεατρικού διημέρου θα κάνει το παιδικό θεατρικό τμήμα του κοινωνικού κέντρου παρουσιάζοντας την παράσταση «Οδυσσεβάχ» στις 9 το βράδυ του Σαββάτου για να πάρει την σκυτάλη την Κυριακή την ίδια ώρα το θεατρικό τμήμα ενηλίκων παρουσιάζοντας την διασκευή του Κώστα Λειβαδίτη «Γυναίκες στην Εξουσία», με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μία ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια από τα τμήματα θεατρικής παιδείας  παιδιών κι ενηλίκων του κοινωνικού κέντρου τα οποία κάνουν τα επιτυχημένα πρώτα τους βήματα, αφού ξεκίνησαν πέρυσι να παρουσιάζουν στο κοινό το έργο που γίνεται σε αυτά, που αξίζει να στηριχθεί από το κοινό της Ξάνθης. Ο προσανατολισμός των τμημάτων πάντως είναι περισσότερο στο να φέρει κοντά στο θέατρο παιδιά κι ενήλικες παρά να δημιουργήσει μία θεατρική ομάδα ή εργαστήρι που θα μπορεί να ανεβάζει θεατρικά έργα υψηλών προδιαγραφών.