Παρασκευή 5 Ιούνιος 2020
Αρχική ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μουσική παράσταση «oliver» από το μουσικό εργαστήριο την παρασκευή 7 Ιουνίου στο...

Μουσική παράσταση «oliver» από το μουσικό εργαστήριο την παρασκευή 7 Ιουνίου στο δημοτικό αμφιθέατρο

Την  μουσική παράσταση «OLIVER», θα παρουσιάσει το Μουσικό Εργαστήριο την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου στις 8μ.μ. το βράδυ. Πρόκειται για το μιούζικαλ του Lionel Bart, που είναι βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς « Όλιβερ Τουίστ».

Με την συμμετοχή των μικρών και μεγάλων μαθητών και μαθητριών του μουσικού εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «OLIVER» το βράδυ της Παρασκευής 07 Ιουνίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Με την ευκαιρία της επετείου των 20 χρόνων λειτουργίας του Μουσικού Εργαστηρίου για πρώτη φορά εκτός των υπόλοιπων μουσικών εκδηλώσεων, τις οποίες  πραγματοποιεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα παρουσιάσει το μιούζικαλ του Lionel Bart το οποιο είναι βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς « Όλιβερ Τουίστ».

Γράφτηκε και παίχτηκε για πρώτη φορά το 1960 στο West End ενώ για τη μουσική του ο συνθέτης κέρδισε το βραβείο Tony τρία χρόνια μετά. Η μετάφραση και διασκευή του κειμένου έγινε από τους υπεύθυνους του Μουσικού εργαστηρίου ενώ η απόδοση των στίχων των τραγουδιών στα Ελληνικά από το πρωτότυπο από τους ίδιους τους μαθητές μας. Η διασκευή της μουσικής από το libretto του Lionel Bart πραγματοποιήθηκε από τον Άγγελο Μουρβάτη. Να σημειώσουμε ότι η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας με την υποστήριξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.